Legjobb életmód tanácsok a nyelv tisztántartásához

Nylevkaparó eszköz

A harmónia eléréséhez lényeges a test tisztán tartása. Az alapvető higiénia terén számos elvet, praktikus életmód tanácsot találunk, melyeket  a hétköznapokban alkalmazva egészségesebb és kiegyensúlyozottabb lehetsz. A tiszta test az alapja a tiszta tudatnak, így például a jógázóknak kiemelten fontos feladatuk. 

A lepedékes nyelvet és számos betegséget előzhetünk meg nyelvünk tisztításával. Erre egyszerű, ősi praktikák léteznek. Mutatjuk a legjobb életmód tanácsokat.

Legjobb életmód tanácsok a nyelv tisztántartásához

A szájápolás sok kultúrában fontos, így a nyugatiban is, bár itt legtöbbször csak a fogmosásra korlátozódik. Ám a teljes szájüreg tisztán tartása is fontos, elég, ha csak esztétikailag nézzük, nem túl szép látvány amikor valakinek lepedékes a nyelve.   

A nyelv tisztán tartása nagyban hozzájárul az egészség megőrzéséhez. Az éjszaka folyamán a testünk méregtelenít, így reggelre salakanyagok halmozódnak fel, különböző lerakódások formájában, így a nyelven is. Nagyon fontos, hogy minden reggel megszabadulj ezektől a méreganyagoktól. Éppen ezért egyik legalapvetőbb életmód tanács az ősi praktika, a nyelvkaparás, amihez eredendően antibakteriális, egyszer használatos neem pálcát használtak. 

Másik ősi praktika a réz nyelvkaparó , aminek számtalan előnye van. A réz antibakteriális hatású, javítja az ízlelőbimbók teljesítőképességét, így intenzívebb ízérzetet eredményez.

Az indiai jógik napi gyakorlatukban szerepel a nyelvtisztítás  használnak a nyelvük tisztántartására.

A nyelvtisztító létezik sima acélfémből is, mely olcsóbb, az ínyencek pedig használhatnak ezüst nyelvtisztítót.

Egyéb életmód tanácsok nyelvünk ápolására

A fogmosással érdemes kezdeni, lehetőleg valamilyen vegyszermentes, bio, növényi alapú fogkrémmel. Az öblögetés langyos vízzel történjen. A következő lépés a nyelvkaparás. Ezután következhet az olajos szájöblítés, amihez legjobb az szezámmagolaj. Keveset végy a szádba, forgasd, rágd meg alaposan, majd köpd ki. Meg is ismételheted a műveletet. Az olajos öblögetés feloldja a lepedéket, segít csökkenteni a fogkövet, erősíti a fogakat és javítja az ízérzékelést.

Összegzés

A teljes szájüreg tisztántartása fontos életmód tanács, mert segít megelőzni a fertőzéseket, megszabadít a méreganyagoktól és a kellemetlen lehelettől.  Csökkenti az ínybetegségek és a fogszuvasodás kockázatát. Javítja az emésztést is, mert az emésztőrendszert megszabadítjuk a salakanyagoktól és nem pedig visszanyeljük a reggeli elfogyasztásával.

“Legjobb életmód tanácsok a nyelv tisztántartásához” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük